Budapest, Ungarns hovedstad, en for mange, ukendt perle. En kort flyvetur fra Danmark (ca 1,5 time) og ofte til ret rimelige billetpriser. 

Jeg besøgte byen først gang for 6 år siden, ikke meget har ændret sig siden sidst - udover priserne! Ungarn er at af de lande i Europa, der har været hårdest ramt af inflation, og priserne ligner nu næsten de danske. 

Taxi, hoteller og øl er dog forsat en hel del billigere end herhjemme.

Denne guide tager på ingen måde alle besøgsværdier restauranter, caféer,  seværdigheder etc med, men indeholder et par udpluk af mine personlige favoritter.

 

Her skal du bo

 

Denne gang boede vi på Alice Hotel et lille hyggeligt design hotel med den fineste have. Smukke værelser, middelmådig morgenmad og dejlige rolige omgivelser.

Sidst bookede vi værelse på det (endnu) mere bynære The Loft, et cool botique hotel med få værelser helt inde i bymidten. 

 

Her skal du spise morgenmad/brunch/lunch

Mine to favorit steder er Cirkusz og A la Maison. Begge lukker kl. 15 og specialiserer sig i dagens første måltider - inkl lækre friskpressede juice, smoothies, champgane cocktails og special kaffer. Menukortne giver både mulighed for fyldige og syndige pandekager og sundere alternativer som avocado madder og acai bowls. 

 

 

Her skal du spise aftensmad

 

Da vi første gang besøgte Budapest, fejrede vi min 30års fødselsdag på Michelin restauranten Costes, dengang en fuldstændig fantastisk oplevelse. 

Denne gang holdte vi det lidt mere lowkey.

Mazel Tov, et Israelsk inspireret sted, med den fineste indretning, god stemning og afslappet mad, der bare smager godt. 

Dérény et lidt mere pricy sted, men med helt fantastisk service, hyggelig og fuldstændig gennem ført bohemet indretning og virkelig lækker mad. 

Bare for at vise hvor gennemført stilen var, blev jeg også nød til at tage et billede af toilettet.

Spa/termiske bade

Budapest er kendt for deres århundrede gamle termiske bade. Vi har besøgt både Gellert badet og Rudas spa, og sådan helt ærligt, så synes jeg faktisk, at begge trænger til en seriøs kærlig hånd. Det er absolut intet ekslusivt eller særligt lækkert over det. Fordelen ved Ruda denne gang var deres ret okay rooftop med solsenge og pool, helt perfekt i 30 graders september varme.

Must see

Som I sikkert ved er byen delt i Buda og Pest. Donau flyder i alt sin pragt gennem de to bydele og intet mindre end 8 broer forbinder dem. Den mest kendte af broerne er Kædebroen, hvorfra der også er en fantastisk udsigt. 

Af andre must see seværdigheder kan nævnes det helt utroligt smukke Parlament, Kongeslottet og den store Synagoge.

Denne gang valgte vi at tage et aften cruise på en time, det var en vild oplevelse at se alle de smukke bygninger lyst op efter mørkets frembrud.

Shopping

Under begge mine besøg har jeg ikke sådan været vildt imponeret over shopping mulighederne. Alle de gængse high street butikker er repræsenteret i området omkring gaden Váci út samt ”Fashion Street” og butikscenteret Westend. De mere luksuriøse butikker såsom Gucci og Louis Vuitton på gaden Andrássy út.

Egentlig mangler der på ingen måde butikker, det er nok snarere stilen, som måske ikke helt matcher den skandinaviske. 

Jeg håber I kunne bruge min lille Buda guide.

Hvis I vil se lidt mere (video) kan I følge linket her

 

//

Marlene

10. september, 2023 — Betina Madsen